Skonsam rengöring:

”När du rengör fotbollsskor, använd mild tvål och varmt vatten. Undvik att använda rengöringsmedel som är för starka eftersom de kan skada ytan på skorna.”
Ta bort jord:

”Använd först en fuktig trasa för att försiktigt torka bort lera och skräp från fotbollsskorna. Detta kan hjälpa till att förhindra att lera skaver mot ovandelen ytterligare under rengöringsprocessen.”
Ta bort innersulan:

”Innan rengöring, ta bort innersulan för att bättre rengöra insidan av skon och själva innersulan.”
Rengör sulorna med en borste:

”För envisa fläckar på sulor, använd en mjuk borste för att försiktigt skrubba. Se till att inte repa eller skada sulorna.”
Detaljerad rengöring av skosnören:

”Om dina skosnören är smutsiga kan du ta bort dem och blötlägga dem i varmt tvålvatten och gnugga dem försiktigt för att ta bort fläcken.”
Skölj noga:

”Efter rengöring, skölj fotbollsskor noga med rent vatten för att säkerställa att ingen tvål finns kvar.”
Naturlig torkning:

”Undvik att lämna fotbollsskor nära en värmekälla eller i direkt solljus. Det är bäst att torka dem naturligt i ett ventilerat utrymme för att undvika skador på materialet.”
Underhåll läderskor:

”Om du har fotbollsskor i läder, använd lädervårdsprodukter för att bibehålla mjukhet och förhindra uttorkning.”
Regelbunden rengöring:

”Vänta inte tills dina skor blir för smutsiga innan du rengör dem. Att rengöra dina fotbollsskor regelbundet förlänger deras livslängd och ger bättre prestanda.”
Undvik maskintvätt:

”Försök att undvika att lägga fotbollsskor i tvättmaskinen eftersom det kan skada strukturen och utseendet på skorna. Handrengöring är säkrare och effektivare.”